Bitte lite lån

smalan

I min ferd gjennom økonomiens verden så vil jeg også trekke frem et bitte lite lån, eller et smålån som det kanskje er aller best kjent som. Disse lånene kan jeg egentlig ikke så veldig mye om, men det har allikevel sin nytte i samfunnet.

Jeg har som sagt et meget nøyaktig og kritisk blikk for økonomi og forsøker å utnytte dette til det beste i enhver anledning. Noen vil kanskje synes at dette høres utmattende ut, men for min del er det faktisk givende og nokså spennende. Smålån har jeg ikke så mye erfaring med, men har allikevel prøvd å sette meg inn i produktet for å prøve å forstå hva det dreier seg om.

Et lite forbrukslån
Smålånet er enkelt forklart et lite forbrukslån, og jeg kaller det for lite ettersom det som regel går en øvre lånegrense rundt 50.000 kroner. Et vanlig forbrukslån kan faktisk tilby kundene opptil 400.000 kroner så her er det en betydelig forskjell. Det som er negativt med smålånet er at rentene er høyere på dette lånet enn på et ordinært forbrukslån, og mange vil derfor spørre seg hva som er vitsen med slike lån i utgangspunktet.

Lavere etableringsgebyr
Den største positive forskjellen mellom disse to lånetypene er at etableringsgebyret på smålånet er lavere enn på forbrukslånet. Det vil derfor være et spørsmål om nedbetalingstid, lånebeløp og totalkostnad som vil avgjøre hvilket av disse to produktene som vil lønne seg. Smålånene har også meget raskt og enkel saksbehandling, så det er flere faktorer som spiller inn her.

Det beste tipset jeg kan gi er at man burde søke på flere forskjellige lån hvis man først er ute etter et forbrukslån. Ved å søke om like summer og lik nedbetalingstid vil man få tilsendt flere tilbud som man enkelt kan sammenligne – og da velger man naturligvis det som gir det laveste totaltilbudet!

Recent Posts

Tag Cloud

Meta

Magnus Har Mot is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Magnus Har Mot