Å bruke et betalingskort

betalingskort

Jeg var inne på det på forsiden av nettstedet: jeg er opptatt av privatøkonomi, og spesielt interessert er jeg i bruk av kredittkort. Det hørtes kanskje litt feil ut, men det jeg mener er korrekt bruk av kredittkort, og dette er faktisk en liten kunst å få til.

Et betalingskort, eller kredittkort, er noe av det kjekkeste betalingsmiddelet jeg har i eie, og jeg skal forklare deg nøyaktig hvorfor det er slik.

Punkt 1: jeg har kontroll!

Den viktigste delen med det å eie et kredittkort er å ha kontroll, og her er jeg et skikkelig petimeter. Jeg h-a-t-e-r å bruke penger på unødvendige ting, men når jeg først bruker penger så gjør jeg det på en bevisst måte. Det er derfor helt unødvendig å lure på om jeg er opptatt av kortsikkerhet ved netthandel etc., for det er jeg.

Akkurat dette med sikkerhet ved bruk av kort er utrolig viktig, og jeg kan faktisk ikke forstå at andre ikke tenker på samme måte som meg. Dette er en del av det jeg sikter til som omhandler det å ha kontroll, og det kan du lese mer om i avsnittet under.

En annen ting med det å ha kontroll er at jeg aldri bruker penger jeg ikke har. Når kredittkortet brukes betaler jeg ut det jeg har brukt umiddelbart, slik at det aldri får påbeløpe renter på det jeg har brukt.

Punkt 2: min sikkerhet

Når jeg bruker kredittkort er det først og fremst fordi jeg er opptatt av mine pengers sikkerhet, og da spesielt i forhold til kjøp på nett, bruk av kort i utlandet og når man må forhåndsbetale for varer. I alle disse tilfellene er jeg sikret mot uheldige hendelser hvis jeg bruker kredittkortet, og jeg kan godt skissere et lite eksempel som viser akkurat dette.

Forhåndsbetaling av varer er jo nokså vanlig, og for eksempel kan dette dreie seg om feriereiser. Disse betaler man jo som regel lang tid i forveien, og det er i slike tilfeller jeg begynner å tenke sikkerhet. Slike utgifter betaler jeg bestandig med kredittkortet mitt, før jeg deretter overfører penger fra min private konto til kredittkortet. Det er altså selve betalingen av reisen jeg gjør med kortet – turen har jeg naturligvis spart til på forhånd.

Hvis turoperatøren som jeg har bestilt turen hos går konkurs er dermed pengene mine sikret, ettersom kredittkortbruk er regulert gjennom norsk lov. Hadde jeg betalt turen gjennom nettbanken som er tilknyttet min private bankkonto hadde pengene vært tapt, og dette er virkelig natt og dag!

Ved en konkurs hvor en forbruker ikke har fått varene han har bestilt får han altså pengene tilbake fra kredittselskapet hvis kredittkortet har vært brukt til å betale med.

Den tenker jeg satt!

Recent Posts

Tag Cloud

Meta

Magnus Har Mot is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Magnus Har Mot